+381 (0)62 282 306 - opšte informacije, +381 (0)62 282 593 - individualni treninzi

Preoblikovanje strukture tela

Telesna forma, odnosno izgled tela, u svojoj strukturi ima određen odnos različitih oblika tkiva. Specifičnim treniranjem, u zavisnosti od načina vežbovnog delovanja, izazivaju se određeni fiziološki odgovori koji posledično izazivaju promenu u odnosu komponenti telesne kompozicije. Na taj način menjamo oblik i izgled našeg tela.

IMG_8951Polaznu  tačku u našem radu predstavljaju morfološka merenja i analiza telesnog statusa, na osnovu čijih podataka pristupamo izradi programa koji je prilagođen vašim potrebama i željama. Način treniranja zavisiće od traženih rezultata – kod ne toliko gojaznih osoba cilj je smanjenje vezivnog i masnog tkiva i povećanje količine “suve” mišićne mase, dok je kod osoba sa niskim procentom masti u organizmu i slabije razvijenom muskulaturom tela program usmeren ka razvoju i narastanju isključivo mišićnog tkiva.

IMG_9004

Takođe, pristupamo izradi vrlo prefinjenih i usko usmerenih programa koji za cilj imaju umanjenje ili uvećanje isključivo određenih delova tela. U tu svrhu, pored vežbanja sa opterećenjem, primenjujemo i metode elektromišićne stimulacije. Na ovaj način ciljano angažujemo određene mišićne grupe i efikasno delujemo na njihovo učvršćivanje i oblikovanje. Svaki od vidova vežbanja podrazumeva i adekvatno propisanu ishranu, koja zadovoljava nutritivne i kalorijske potrebe organizma, i čini vrlo bitan faktor u dolasku do željenih rezultata. Posebnu pažnju obraćamo da naši vežbači konzumiraju hranu koja podstiče razvoj isključivo mišićnog tkiva.