+381 (0)62 282 306 - opšte informacije, +381 (0)62 282 593 - individualni treninzi

Priprema profesionalnih sportista

Kondiciona priprema sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Fitnes centra TREF. Kroz dokazano kvalitetne programe pripreme, za gotovo deceniju postojanja kluba, pod nadzorom naših stručnjaka radili su mnogi profesionalni i mladi sportisti iz oblasti košarke, tenisa, fudbala, odbojke, vaterpola, rukometa, itd. Činjenica da se ova saradnja sve više učvršćuje i širi, daje nam jak stimulans da trajemo i budemo visoko kompetentni na ovom polju.

MIFO5549Faktori sportskog postignuća

Na razvoj sportske forme utiče više različitih činilaca. Međutim, stepen zavisnosti svake pojedinačne komponente i sportske forme u potpunosti zavisi od specifičnosti svakog sporta, a u nekim slučajevima čak od razlika u okviru istog sporta. Pored telesnih dimenzija i urođenih bioloških osobina, fizička pripremljenost sportiste uključuje: silu (jačinu), snagu, brzinu, agilnost, koordinacju, reaktivnost, lokalnu mišićnu izdržljivost, aerobnu izdržljivost i fleksibilnost. Razvoj svake od navedenih sposobnosti zahteva pažljivo isplaniran trenažni proces, kroz koji uz adekvatno balansiranje između odnosa obima i specifičnosti treniranja i poštujući principe specifičnosti i individualizacije u radu, podižemo kvalitet sportiste na produktivniji i efikasniji nivo.

Specifičnost i individualizacija kao elementi sportskog treninga

IMG_6460Adaptacija na trening je veoma specifična, što ukazuje da različite vrste i stepeni stimulansa izazivaju drugačije promene i oblike prilagođavanja organizma. Sve ovo ukazuje da se načini treniranja kao i izbor i primena određene vežbe umnogome razlikuju, kako kod različitih sportova tako i kod sportista u okviru istog sporta. U radu sa našim stručnim timom, fizička priprema je u potpunosti prilagođena individualnim potrebama sportiste, čime se povećava željena adaptacija na trening i time postižu najbolji rezultati.

Treninge sa mlađom polulacijom koncipiramo na osnovu njihovog uzrasta i faza odrastanja u kojima se nalaze, aposlutno poštujući senzitivnost i prijemčivost ka razvoju određenih sposobnosti.

Takođe, sa puno pažnje i posvećenosti pristupamo kreiranju programa čija je osnova uvođenje u trenažni proces nakon povrede, kao i dizajniranju i primeni vežbovnih procedura kojima preventivno delujemo na nastanak istih.

TREF-trenirajte efikasnije, postignite maksimalne rezultate.